Over Campers en Honden

Waarom deze site? Er is toch al voldoende te vinden op internet over vakanties?

We hebben deze site in het leven geroepen omdat we in mei 2019 voor de gein een Facebook groep gestart waren met het thema honden mee in de camper.

Dit omdat er eigenlijk geen specifieke groep was waar deze twee onderwerpen samenkwamen.

Het was een schot in de roos en binnen 5 weken hadden we al meer dan 2600 leden die zeer actief hun ervaringen deelden en leuke foto’s, tips en locaties gingen delen met de andere gebruikers.

Omdat er erg veel locaties zijn waar de melding “Honden welkom” niets meer is dan dat je er extra voor mag betalen, bleek dat er erg veel behoefte was naar een overzicht van locaties waar weer gedaan is dan alleen maar een bordje “Honden welkom”.

Gelukkig zijn er veel van dit soort locaties door heel Europa te vinden. Maar je moet ze wel weten te vinden.

Een handig overzicht ontbrak.

Daarom deze site!

Dus daarom deze website. De bedoeling is dat hier een steeds groter wordend overzicht gaat ontstaan met locaties waar honden meer dan welkom zijn. Waar echt iets gedaan is om honden ook een vakantie-gevoel te geven en waar de baasjes leuk met de honden bezig kunnen zijn.

Iedereen kan locaties op deze website toevoegen, dat is helemaal gratis. 
Je hoeft zeer zeker niet de eigenaar van een locatie te zijn, dus deel gerust je leuke plekken hier.
Komt een eigenaar zijn eigen locatie hier tegen, dan kan hij of zij deze gratis claimen zodat deze locatie aan hem of haar toegewezen gaat worden en kan men deze zelf beheren.

Bezoekers kunnen een locatie ook beoordelen. Als ze er geweest zijn kunnen ze op deze website bij te accommodatie een review achterlaten waarmee hopelijk weer anderen geholpen zijn.

Ben je eigenaar van een accommodatie op deze website, dan kun je berichten van bezoekers hier rechtstreeks ontvangen, reageren op reviews, en zelf evenementen of treffens publiceren bij je accommodatie.
Je kunt zelfs zien hoe vaak men je accommodatiepagina bekeken heeft, of men contact met je opgenomen heeft en nog veel meer.

Hond vriendelijkheid

We hebben enkele eigenschappen speciaal toegelicht die echt hond-specifiek zijn. En daar focussen we op deze website uiteraard extra op.

Zo moet men bij het aanmaken van een accommodatie altijd aangeven wat de eigenschappen zijn waar wij om vragen. En dat gaat verder dan alleen maar dat er honden toegestaan zijn.
Het gaat om de omgeving, kun je daar lekker lopen of fietsen of zwemmen met de hond.
En het gaat over het terrein zelf. Is dat goed verlicht, waar kan ik de hond uitlaten, mag de hond in een eigen omheining bij de camper en dat soort specifieke dingen.

Community

We moeten het ook hebben van jullie, de bezoekers.
We hopen dat als jullie een leuke plek gevonden hebben, deze hier doorgeven.
Dat kost niets, is helemaal gratis. En hierdoor help je andere camperaars met honden die ook op zoek zijn naar die leuke plekjes.
Langzaamaan zal deze pagina daardoor groeien en groeien waardoor het nog leuker is om mooie plekjes hier te vinden.

Je helpt er echt anderen mee waardoor het nog leuker gaat worden om weer accommodaties te ontdekken hier.
Als bezoeker kun je zoeken op de kaart, op specifieke eigenschappen die je belangrijk vindt, op land, op soort locatie en nog veel meer. 
Daardoor moet het wel lukken om die plek te vinden die perfect bij je past.

Campers en Honden Scouts

Iedereen kan op deze website accommodaties toevoegen. En iedereen kan hiervoor beoordelingen achterlaten.
Wij moeten achter de schermen wel de accommodaties goedkeuren voor plaatsing op deze website. Anders vervuild het natuurlijk snel.

Maar we gaan nog een stapje verder.
We hebben ook scouts die als ze toch op pad zijn, de accommodatie waar ze op dat moment zijn, handmatig beoordelen op enkele punten die camperaars met honden belangrijk vinden.
Aan de hand van die checklijst komt er een gemiddelde score uit.
Deze accommodaties worden op deze site getoond met een apart label waarin staat dat ze ook door een scout bezocht zijn en welke score deze scout eraan gegeven heeft.

De scout kan alleen maar vragen met ja en nee beantwoorden waardoor de beoordeling zo neutraal mogelijk is.
Heeft men een goede score, dan krijgt de locatie-eigenaar van ons ook een mooie sticker waarop de beoordeling staat.
Meer informatie hierover kun je teruglezen op deze pagina.

Ben jij ook veel op pad met je camper en je hond, en zou je ook wel willen scouten?
Meldt je dan aan via onze contact pagina.

Waarom alleen campers?

Op camping en mini-campings die hier genoemd zijn kunnen uiteraard ook mensen met caravans staan hoor. Dus ook voor mensen die daarnaar op zoek zijn is deze site geschikt.
Maar wij focussen ons echt op mensen met campers.

Een camper krijgt vaak toch een ander plekje op de camping op mini-camping toegewezen. En op camperplaatsen zijn uiteraard geen caravans toegestaan.

Een camperaar heeft vaak een andere soort plek nodig omdat hun camper vaak zwaarder is. Dus de ondergrond moet versterkt of sterk genoeg zijn.
En vaak reist men met een camper vaak sneller weer door, er is dus meer verkeer op de locatie waar anderen vaak niet van houden.

Daarom krijgen mensen met een camper vaak een ander plekje bij een camping of mini-camping aangewezen. 
Dat is helemaal niet erg, maar die plekken worden wel vaak anders bediend. Er gelden vaak ook net iets andere regels voor dan op de rest van de camping.
Daarom maken we een verschilletje. Dit gaat echt over campers omdat die vaak toch op net iets andere plaatsen komen dan mensen met een caravan en ook simpelweg een andere manier van reizen met de hond en ook andere eisen stellen aan een locatie.